Catering räddar festen

Problemet med att anordna en fest ligger i att man sitter på två stycken stolar samtidigt. Del så ska man vara en värd, med allt vad det innebär; matlagning, planering, ordna med dryck, se till bordsplacering, eventuellt hålla tal – styra upp allting, helt enkelt. Dels så ska man också ha roligt och vara en av deltagarna. I synnerhet så är det matlagningen som brukar vara problem och detta egentligen oavsett hur många gäster det handlar om. Som värd ska man kanske ta hand om en trerättersmiddag och ordna med allt från tillagning, uppläggning och servering. Därtill så måste man hålla koll på klockan och försöka tajma hela proceduren. Förrätten ska på något sätt övergå till varmrätten och denna ska i sin tur – utan för långt tidsglapp – vävas in i efterrätten.

Även om man lyckas med detta som värd; även om du skulle hålla en fest för dina vänner i Stockholm och se att allting flyter på enligt planerna så kommer du att missa väsentliga delar av tillställningen, du kommer inte att kunna slappna av på samma sätt som du hoppats på och festen i fråga kan lätt kännas mer som ett ok än som den chans till avslappning som den är tänkt att vara. Här har vi heller inte ens nämnt avdukning av bordet samt disken; två detaljer som även de tar en hel del tid i anspråk.

Vår lösning? Ja, varför inte vända sig till professionell hjälp och använda dig av catering? Catering är ett att anse som en välsmord maskin där man som värd ges tillåtelse att både äta kakan och ha den kvar; man kan dels servera en väldigt god mat och dels så blir man också en i sällskapet.

”God mat – catering?”, är en vanlig reaktion som kommer av hur catering förr såg ut. Här tänker man sig rostfria kärl, slabbiga uppläggningar och stinna maträtter fulla av grädde och smör. Så kanske det var – men så är det inte längre; företagen inom catering – i synnerhet i Stockholm – har anammat tidens tecken och erbjuder numera fräscha, spännande och välsmakande menyer.

Spännande menyer och tillägg i Stockholm

Talande i det sammanhanget är att det i Stockholm även finns helvegetarisk/vegansk catering och där man i och med detta verkligen fyllt ett stort behov då fler och fler hänger sig till denna typ av meny. Kort och gott: genom catering så köper man sig som värd mer tid att umgås, man får god mat och man får allt ifrån servering till avdukning  samt diskning omhändertagen.

I många fall – återigen primärt i Stockholm – så kan även spännande tillval göras, musikanläggningar, underhållning och till och med hyra av lokal (något som är en fördel i Stockholm där man generellt bor lite mer trångbott). Vi skulle säga att catering idag är ett väldigt bra alternativ; speciellt om det handlar om en lite större tillställning såsom bröllop, nyår, födelsedagsfester och personalfester. Det är också, ska tilläggas i sammanhanget, en prisvärd tjänst.

15 Dec 2016