Catering växer i Stockholm

Stockholm är den stad i Sverige där man först märker att olika trender tar form och detta är heller inte så konstigt. Stockholm är trots allt Sveriges största stad och detta gör att man där också – tack vare det stora antalet människor – är mer benägna att testa nya saker. En av dessa trender som man ser i dagsläget i Stockholm handlar om en gammal tjänst som kommer i lite nya kläder och som man sett att privatpersoner använder sig i en allt högre grad.

Det handlar här om catering och det som gjort att detta område åter har blivit populärt är att företagen verksamma inom detta har blivit betydligt mer medvetna och anpassar sina tjänster efter kundernas behov. Tidigare så skedde tvärtom; som kund beställde man catering och fick det som denna firma erbjöd. Det gick inte att påverka servicen, man kunde inte göra några som helst tillägg och då det kom till maten så fick man kanske ett förlag där man kunde välja bland två- eller tre stycken menyer.

Kort sagt; catering förr om åren var ganska tråkigt och ingenting som gemene man tänkte sig mer än till de lite större festerna. Numera då – vad är det som skiljer catering i dagsläget mot hur det såg ut förr? Jo, som vi sa ovan så kan man i Stockholm helt få sin catering skräddarsydd och anpassad efter sina egna behov. Som ett exempel för att illustrera det vi menar här kan vi säga att du ska anordna en större fest i Stockholm där du bjudit femtio personer.

Exempel på hur catering fungerar

Denna fest för femtio personer ska hållas på en lördag och tanken är att gästerna ska anlända till klockan fyra och att middagen ska serveras klockan fem. Efter maten så vill du servera efterrätt och efter denna vill du att det ska kunna dansas. Det krävs således mat, musik och en lämplig lokal som passar för femtio personer – något som gör att du inte kan anordna din fest i din lägenhet i Stockholm.

Du får här istället kontakta en cateringfirma och här kommer det fina – denna cateringfirma kan i många fall bistå med en lokal. De flesta företag inom catering i Stockholm har nämligen kontakter där de – till schyssta priser – kan hyra lokaler av olika storlekar och det är också en sådan som du kontaktar. Vidare så presenterar denna cateringfirma fyra stycken menyer varav två av dessa är helt vegetariska och gällande drycken så syr de ihop vinlistor som tagits fram efter varje meny. Musiken då? Jo, detta är också något som de ordnar och detta i form av både utrustning samt en DJ som klarar av att hantera denna.

Så kan det alltså se ut i dagsläget då det handlar om catering i Stockholm och det man ska veta här är att det heller inte spelar någon roll hur stor fest eller tillställning som ska ordnas – det finns nämligen något för alla i dagsläget.

Catering har äntligen blivit den form av service som det var tänkt att det skulle vara från början och vi får hoppas att denna trend sprider sig från Stockholm till övriga delar av Sverige. Det brukar det å andra sidan göra då det handlar om trender.

27 Jul 2017