Det krävs riktigt bra kylskåp på restaurang

Hur ska man egentligen tänka när man investerar i bra kylskåp för restaurang? Och är det egentligen skillnad mellan kylskåp på restaurang och kylskåp hemma?

I nästan alla svenska hem står det ett kylskåp. Ett skåp där familjen förvarar sin mat och ser till att den håller sig fräsch och god. Utseendet på dessa kylskåp kan variera en hel del. Vissa föredrar kylskåp som drar ögonen till sig. Andra vill mest ha rejält med förvaring och ett kylskåp som rymmer massor.

På restaurang är behovet lite annorlunda. Ett kylskåp för restaurang har förvisso även det samma grundegenskaper som ett för hemmet, men måste ofta klara ännu lite mer. Allt som oftast behöver det dessutom rymmas i en bänk eller på annat sätt kunna smälta in i restaurangen.

Ett bra kylskåp på restaurang

Många restauranger förvarar stora kvantiteter mat. Ett kylskåp i vanlig storlek räcker därför sällan speciellt långt på en restaurang. I stället ser många restauranger till att ha hela kylrum. Rum som fungerar som en enda stor kyl och som rymmer mycket mer än vad vanliga kylar gör. Lager av kylvaror som krävs på en restaurang.

Ofta kompletteras dessa kylrum med kylskåp för restaurang som är lättillgängliga för kockarna. I många restaurangkök sitter det inbyggda kylskåp i arbetsbänkarna för att kockarna enkelt ska ha tillgång till matvaror de använder ofta, men som behöver kyla för att vara fräscha. Exempelvis mejeriprodukter, såser, garnering och smör är sådant som ofta finns till hands i kockarnas kylbänkar.

19 Aug 2023