En salladsbar i Liljeholmen – det hälsosamma alternativet

Det är inte alltid lätt att få i sig tillräckligt med frukt och grönt. Tipset är att besöka en salladsbar i Liljeholmen, för något som är både gott och nyttigt.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör vi äta minst 500 g grönsaker och frukt om dagen. Det låter inte jättemycket men kan vara förvånansvärt svårt att lyckas med. Pliktskyldigast tar man lite sallad och rivna morötter i lunchrestaurangens salladsbar. Väl hemma blir det allt som oftast spaghetti och köttfärssås, och som mest kanske en halv tomat till det.

Men om man brukar äta lunch ute så finns det faktiskt matställen att välja där man kan få behovet tillgodosett med råge. Och det på ett sätt som är en fröjd både för ögat och gommen. Tänk vad härligt det ser ut med grönsaker i olika kraftiga färger! Det är väldigt lockande, och tur är väl det.

Komponera själv på din salladsbar i Liljeholmen

Naturligtvis kan även den som bara äter ute ibland, till exempel den som varit ute på en shoppingtur i Stockholm, välja en restaurang som erbjuder både goda och hälsosamma alternativ. Varför inte slinka in på en salladsbar i Liljeholmen till exempel?

Här kan dessutom du själv komponera ihop din måltid, om du så vill. Du börjar med en bas av kolhydrater, lägger till en massa färska grönsaker och läckra bitar av frukt, därefter något protein och sist en god dressing. Sedan är det bara att njuta med gott samvete. Dagens ranson av frukt och grönt är säkerställd.

9 Jan 2023