Fest på Södermalm - måste cateringen beställas lokalt?

Att anlita catering vid större fester eller liknande tillställningar är mycket smidigt och underlättar planeringen av festen. Istället för att lägga stor tid på planering, inköp och tillagning kan allt bli serverat direkt av cateringföretaget. Många gånger kan de även stå med porslin, möbler m.m. Ska du ha en fest på Södermalm kanske det självklara valet är att välja ett företag som erbjuder catering inom detta område. Ofta kan cateringföretag jobba inom ett bredare område och det finns därmed möjlighet att beställa catering från företag från andra delar av staden. Men det finns ett par tydliga fördelar med att beställa lokalt.

En catering måste ha koll

Den största fördelen kanske är tillgängligheten. De flesta cateringföretag kan leverera mat och den service som efterfrågas av kunden. Men det är när problemen dyker upp som den riktiga kompetensen och flexibiliteten visar sig. Hur agerar företaget när det visar sig att det behövs glutenfri mat trots att detta inte anmält i förväg? Vad gör de om mer porslin behövs eller om behovet av vissa köksmaskiner plötsligt uppstår?

Är festen på Södermalm och cateringföretaget även kommer från denna del av Stockholm tar det inte många minuter för dem att åka till sin lokal och hämta de tillbehör, den mat eller de maskiner som behövs. I grunden är planen att de enbart behöver åka och leverera maten samt ta bort porslinet efteråt. Men behöver de åka och hämta något kan detta ta onödigt lång tid om de är belägna på andra sidan staden.

Fördel av att anlita någon som är nära

En annan fördel är att man som kund lätt kan gå över och träffa personalen innan. En del kunder uppskattar att göra upp all planering i förväg via telefon medan andra uppskattar att få träffas öga mot öga. Ofta minskar risken för misstag om man träffas på riktigt och i detta fall kan det vara skönt att välja catering från Södermalm då man lätt kan nå företagets lokaler på några minuter var festen än ska vara.

Den sista fördelen är ur ett företagsperspektiv. Vill du gynna det ”lokala näringslivet” och få en stadsdel där småföretagare stödjer varandra? Företag i flera olika stadsdelar konkurrerar med varandra om kunderna och till viss del får man därmed välja catering utifrån var de ligger. Det är relativt få privatpersoner som tänker på detta men småföretagare väljer ofta lokala företag eftersom de vet hur svårt det är att etablera sig och bevara kundunderlaget.

Till nästa fest – välj catering från Södermalm, det tjänar både du och företagarna på. Läs mer om catering på Södermalm på: www.cateringsödermalm.com.

5 Mar 2018