Fräschare kök ger större matglädje

En stor del av glädjen med att laga mat handlar om trivsel och en positiv känsla. Det är roligare att laga mat om man lagar den till någon, det är roligare att laga mat om man har rätt råvaror och fräscha livsmedel, det är trevligare om man har sällskap och kan hjälpas åt och det är betydligt härligare om köket man tillagar maten i fråga är ett trivsamt sådant.

Tacksamt är därför att fler och fler börjat inse värdet av att A) ha en öppen planlösning som bjuder in till ett socialt umgänge. Ett mindre, mer isolerat kök gör att personen som ska laga mat blir ensam och tappar kontakten med familjen/gästerna under tiden matlagningen pågår. Ett öppet kök gör att alla kan delta och socialisera kring maten och tillagningen av denna. B) att fler börjat se köket som en viktig del av det totala intrycket i bostaden.

Kort sagt: ett fräscht, välplanerat och nyrenoverat kök gör att det intryck som gästerna tar med sig handlar om att hela bostaden var trivsam. Och, naturligtvis - det är trevligare att laga mat i ett kök man verkligen trivs i också.

Renovera ditt kök genom att måla om

En renovering innebär att hela köket måste rivas ut och att det handlar om stora summor för att köpa ett nytt. Det kan vara så, men vi anser att man kan renovera på ett mindre kostsamt sätt också. ofta så är det inte köket i sig som man är less på - det handlar till stor del om färg och/eller kakel. Sådant går att ändra till en blygsam summa.

Att anlita en målare för att måla om köksluckor bär ingen högre kostnad och särskilt inte som tjänsten i fråga dessutom kommer med en väldigt generös skatterabatt. Vill du måla om dina köksluckor i köket i Stockholm så kan du anlita en målare och dra av 30% av den totala arbetskostnaden genom att använda rot-avdraget. Taket för detta ligger - per år - på 50.000 kronor.

Samma sak gäller om du skulle vilja sätta nytt kakel och anlita en plattsättare - även den tjänsten är, på samma sätt som gällande en målare, något som inkluderas i Rot. Förmånligt, det är i stort sett materialet som kostar pengar.

Nya bänkskivor gör stor skillnad

En målare och ny färg på köksluckor är ett sätt att skapa trivsel. Ett annat prisvärt sätt att förändra i köket handlar om att byta ut bänkskivorna. Idag finns det ett större urval än någonsin tidigare och du kan, som exempel på detta, välja bland bänkskivor i trä, i granit, i marmor, i kvarts eller i betong.

Underskatta inte vilken skillnad en ny bänkskiva kan göra. Det går att skräddarsy sådana efter i stort sett varje kök som finns, stort som litet. Det går att renovera ett kök och öka trivseln i ett sådant även till en blygsam kostnad.

6 Apr 2018