Ge din hund ett näringsrikt hundfoder

Alla hundar behöver ett kvalitativt och näringsrikt hundfoder för att hålla sig friska. Det finns ett brett utbud av hundmat så valmöjligheterna är stora.

Hundar finns i ett stort antal hem så det går åt en hel del hundmat varje dag. En del hundar äter allt som går att få in i munnen. Sedan finns det lite mer kräsna vovvar som bara äter en viss sorts hundfoder. Det kan vara lite knepigt att hitta rätt mat som hunden tycker om så ibland får man prova sig fram med olika sorter.

Hundfoder som finns på marknaden idag innehåller ofta en sammansättning av proteinkällor, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler som är viktiga för hundens hälsa. Kött, fisk, spannmål och grönsaker är vanligt förekommande ingredienser.

Hundfoder finns i många olika smaker

När du ska välja hundmat finns det ett flertal härliga smaker att välja bland. Om din hund inte äter den mat som du köpt kan det vara värt att prova en annan smak. Det du också kan göra är att låta hunden testa våtfoder istället för torrfoder. Det kan hända att din vovve har problem med till exempel tänderna och har därmed svårt att tugga hård mat.

Måste hunden enbart äta köpt hundfoder? Du kan låta din hund bara äta ett lämpligt hundfoder om du vill det. Men det är inte fel att ge den ett par köttbullar, en korvbit eller något annat gott ibland. Det viktigaste är att hunden håller sig frisk med en hälsosam vikt.

13 Jul 2023