Har du ett inferno av sladdar i köket?

Matlagning kräver hög koncentration och tillräckligt med ytor att jobba med. Det som skiljer många hemmakockar åt är det faktum att vissa kräver kliniskt rent då de ska laga mat. Man hackar lök och grönsaker - man slänger direkt skalet och diskar skärbrädan innan man går vidare till nästa detalj i form av exempelvis köttet.

Dessa pedanter ska ställas mot den andra typen av kockar som gärna saftar på med allting och som utan tvivel kan låta allting ligga framme under tiden man fortsätter matlagningen. Vi är olika och synen på renlighet skiljer oss åt i köket. Vi ska titta närmare på den mer pedantiska typen och komma med några tips gällande en annan störande detalj.

I dagens matlagning så använder vi oss av mer maskiner än vad vi förr gjorde. I kombination med att vi dessutom har en massa annan elektronik - mobilladdare, mikrovågsugn, kanske en mindre högtalare, brödrost och så vidare - så kan en slags elektronisk ormgrop bildas i köket. Sladdar som hänger överallt, ideliga byten i vägguttagen, minimalt med yta och ett allmänt tråkigt område att arbeta i. I många fall så är det inte det faktum att du har för många maskiner som ställer till det - det handlar istället om att du har för få vägguttag.

Gårdagens kök är gjorda efter gårdagens behov - dagens kök är skapta efter dagens, mer uppdaterade, lösningar. Därför har ett modernare kök också fler uttag som gör det möjligt att ha allting framme - utan att det stör - och där man slipper hålla på att irritera sig på sladdar och annat.

Låt en elektriker uppdatera ditt kök

Det behövs inte ett nytt kök för att få en liknande lösning. Det som krävs är att man installerar nya vägguttag - något som dock bör göras av en behörig elektriker. Alla typer av elinstallationer bör utföras av en behörig elektriker.

Anledningen till detta är väldigt enkel: skulle du själv dra el och montera nya vägguttag till ditt kök i Stockholm så riskerar du att skada dig allvarligt. Risken finns även att det kan komma en framtida brand som en följd av att du gjort fel. Kort sagt: en behörig elektriker ska alltid anlitas.

Planera kökets vägguttag med din elektriker

En viktig detalj i detta är att du själv är med och bestämmer var i köket dina uttag ska sitta. Vilka maskiner används mest - var brukar de stå och finns det kanske en möjlighet att “gömma” uttagen så att de inte förfular intrycket av köket?

En elektriker kan - tack vare sin vana och sin yrkesskicklighet - hjälpa dig att hitta alternativa lösningar som stämmer bättre överens med dina behov och önskemål.

Det är sällan man får chansen att anpassa ett kök - rent elektronisk - exakt efter hur man vill ha det. matlagningen blir definitivt enklare, roligare och betydligt trevligare genom detta.

19 Mar 2018