Hyra foodtruck när du inte orkar göra maten

Ibland är det inte alltid som inspirationen flödar direkt. Man har bjudit alla sina vänner på en middag. Det är ens tur att bjuda nu när alla andra har bjudit till och ordnat med fester och gort världens finaste middagar. Men det finns inte en idé om någon matlagning och middag måste man laga. Alla är hungriga och helst ska maten serveras genast. När orken och idéerna tryter kan man faktiskt hyra foodtruck. Eller så kanske företaget ska arrangera en kick-off, julfest eller något jubileum. Vill man då göra något annat än bara vistas inom fyra väggar och alltid ha samma arrangemang som man alltid har, kan man göra något annorlunda, som att hyra en foodtruck.

Så fungerar det att hyra en foodtruck

Det kostar en avgift att köra ut en foodtruck. Antingen kan man betala innan, eller efter, när man väl ser hur hungriga ens gäster faktiskt är och märker hur mycket de äter för. OM man väljer att hyra en foodtruck, innebär det att bilen med maten kommer ut till den adress som man har bett att bilen ska komma ut till. Då lagar företaget maten i sin foodtruck. Var och en beställer själv det man vill ha. Maten lagas i foodtrucken, den som har beställt får den rykande färsk och man sätter sig där man önskar. Vet företaget på förhand vilken mat som man önskar att äta, kan de ha maten färdig på förhand, så får alla maten samtidigt. Annars kan det bli kö vid foodtrucken. Man slipper disk och servering – hyr man en foodtruck, slipper företaget som har hyrt den, både diska och servera. Oftast serverar man på papperstallrikar, i pappersglas, man kanske äter med fingrarna och slipper på så sätt diska bestick. 

foodtruck

Vilken mat önskar man?

Det finns det mesta inom foodtruck-branschen; men mest är det mat som just nu är väldigt populärt; mexikansk mat, vegansk, vegetarisk mat, hamburgare, grillad mat, libanesisk mat men inte pizza. Det som krävs med foodtruck är just att maten ska kunna tillagas i foodtrycken, då går stora pizzaugnar bort. Oftast gör man mat som man kan äta med fingrarna, som plockmat, fingermat, mycket sallad och grönsaker som man kan äta för hand. Den mat som just nu är som mest populär är den veganska men som smakar som annat kött. Det är även populärt med mat från Kalifornien, Medelhavet, Mellanöstern och Asien. Annat som är populärt är mat med mycket smaker. Det kanske är därför som mat från Asien, Indien och Mellanöstern är så populärt då de har så många kryddor i sin mat. 

12 Sep 2019