Ska du arrangera ett barnkalas?

Du som är småbarnsförälder, har säkert märkt att barnkalasen som barnen är bjudna till blir bara större och större. Det är inte helt ovanligt att barnen blir bjudna till Junibacken (i Stockholm) eller någon Mac Donalds restaurang eller till en bowling, eller en hel simhall. Det finns kalas med clowner, med magiker, med all möjlig underhållning för barnen. För föräldrarna blir det nästan som en tävling där det gäller att bräcka det senaste som barnen har varit bjudna till, när det är dags för det egna barnet att bjuda till kalas. Vad ska man bjuda på som är i stil med det senaste kalas som barnet har blivit bjuden till? Till sist kan det vara svårt att veta hur man ska bräcka de andra föräldrarnas påhittighet. Därför kommer vi här med olika tips och förslag på annorlunda barnkalas.

barnkalas

Femkamp på Gröna Lund eller Liseberg

Vill man ha kalaset på en nöjesattraktion, kan man ha en femkamp på platsen. Det kan bli lite väl dyrt att bjuda alla barnen på åkattraktionerna, men man kan ändå ha kalaset där och ge barnen möjlighet att tävla i femkamp. Det är bra mycket billigare med femkamp som barnen kan mäta sina krafter mot varandra. Många barnkalas, bjuder in alla barn på barnkalasen och då kan man dela in klassen i 3-4 grupper och på så sätt tävla mot varandra, eller så delar man in dem i två grupper som tävlar mot varandra. Om man väljer att ha kalaset på en åkattraktion är det vikigt att föräldrarna är med och organiserar tävlingarna och har koll på barnen, så att ingen rymmer plötsligt.

Utegrillning med mini-OS

Om man har ungar som gillar att vara utomhus, kan man ta med sig grillen och ta alla till en utomhusplats, där man kan arrangera ett litet mini-OS, med olika grenar som barnen kan tävla mot varandra. Då kan man, om man vill, göra små väster med olika nummer, och sedan när de har tävlat i längdhopp, höjdhopp, och stafett, sedan bjuda på grillad mat. Efteråt kan de leka kurragömma eller något annat roligt utomhus, tills föräldrarna kommer och hämtar dem.

Hoppborg i egna trädgården

Vill man ha ett mer stillsamt kalas, kan man vara i den egna trädgården och ställa en hoppborg där. Tänk bara på att en hoppborg kräver ett extra elverk som ser till att luft pumpas in i hoppborgen, så den inte plötsligt sackar ihop och luften går ur den. Läs mer här om hur du kan hyra elverk: https://www.hyraelverkstockholm.se.

8 Apr 2019