Vad behöver man till festen?

När man ska anordna en större fest är det mycket man måste tänka på för att det ska bli lyckat. Det ska skickas personliga inbjudningskort till alla gäster, allt mat och dryck måste ordnas, oavsettt man tänker laga maten själva eller ta in catering, lokal, dekoration, underhållning med mera.

Det är ett ganska stort arbete att anordna en stor fest och man man vara noga med planeringen och göra allt i god tid före festen.

Var ska festen vara?

Beroende på hur många gäster festen ska ha behöver man bestämma var festen ska äga rum. En mindre fest kan man ju ha hemma förutsatt att man inte bor för litet. Är det en stor fest måste man se sig om efter en festlokal.

Det finns många festlokaler i stockholmsområdet att välja på. Vissa är just en festlokal som man hyr och ordnar allt annat till festen själv, medan andra festlokaler erbjuder all tänkbar service som till exempel kompletta menyer med mat och dryck samt serveringspersonal. Ett exempel på en sådan festlokal är: www.festlokalhagaforum.se.

Mat och dryck

Visst är det trevligt med god hemlagad mat på festen, men det kräver mycket planering och mycket arbete på festen. Risken är stor att man blir stående i köket istället för att delta i festligheterna. Men om man ska laga all mat själv måste man förbereda så mycket som möjligt i förväg. Det som går att laga i förväg kan värmas på plats. Drycker köper man in i förväg, men kom ihåg att inte köpa för lite så det tar slut innan festen är det. Tag kvitto så kan man lämna tillbaka drycken som blir över istället.

Då är det betydligt enklare att anlita catering eller ännu enklare om man hyr en festlokal som erbjuder mat och dryck på plats. Det finns idag ett stort utbud av cateringtjänster med mat från hela världens kök. Företaget leverar maten och dukar upp och tar sedan med sig allt efteråt. Enkelt och smidigt.

Underhållning

Beroende på festens karraktär kan det vara trevlgit med någon sorts underhållning. En musikanläggning vill de flesta ha. Oftast har festlokalen egen utrustning men det går såklart att hyra. Ett trevligt inslag på festen är livemusik av ett musikband eller trubadur. Det är mycket populärt att hyra in en rolig standup-komiker som garanterat kommer få alla på gott humör. Om det är ett företagsevent kan det vara effektfullt att skräddarsy ett personligt uppträdande i linje med företagets önskemål.

röda mattan tll festen

1 Mar 2019