Vilka typer av restauranger finns i Stockholm?

Den som ska ut och äta i Stockholm har en hel del att välja mellan. Förutom högklassiga krogar som omskrivits i Michelinguiden, finns det även en och annan sushi- och salladsbar att hoppa in på. Utöver det finns allt från hamburgerhak, kebabkiosker och veggo-ställen. Vad passar dig bäst?

Salladsbarer

I Stockholm finns flera salladsbarer, något som passar utmärkt för den som är vegetarian eller som bara vill ha en lättare lunch eller middag. Att äta ute på salladsbar har blivit allt mer trendigt på senare år och flera av de ställen som finns i Stockholm idag har inte många år på nacken.

Det är främst till de centrala delarna av Stockholm man bör åka om man vill leta efter en bra salladsbar. ”Salladsbar Stockholm” är en fras som annars kan användas på valfri sökmotor för att snabbt få fram tips och förslag.

Högklassiga restauranger

I staden finns flertalet internationellt beryktade krogar. Dessa finns nästan uteslutande i innerstaden i stadsdelar som Vasastan, Kungsholmen, Södermalm och Östermalm. Ett besök på någon av dessa krogar lär inte göra dig besviken – men möjligen din plånbok. Som alltid får man göra en avvägning kring hur mycket man är beredd att betala för sina restaurangupplevelser. Klart är dock att få är missnöjda när de lämnar någon av dessa krogar.

Hamburgerhak

Du som gillar hamburgare har många olika krogar att testa i Stockholm. I staden, och på många andra håll i landet och Europa, har en stark hamburger-boom märkts av på senare år. På kort tid har många populära krogar, ofta med någon kändis som ägare, dykt upp på olika ställen i staden. Dessa finns utspridda nästan överallt i de centrala delarna av Stockholm – och de flesta håller en mycket hög klass.

En fördel med att besöka något av dessa hamburgerhak är att det inte behöver ta allt för hårt på plånboken. Ofta är priserna satta relativt lågt och på många ställen går det att få en riktigt bra burgare för omkring en hundralapp.

Snabbmat

Den som kommer från västra eller södra Sverige har ibland åsikter på Stockholms kebab. Och visst stämmer det att kebaben kan smaka väldigt olika beroende på var i landet man befinner sig. I Stockholm finns det, åtminstone enligt stockholmarna själva, ingen brist på bra kebabställen. Dessa återfinns både i förorterna och i de mer centrala delarna av staden.

 

Vill man ha riktigt bra kebab till ett bra pris menar många att förorterna är bättre än innerstaden. Dock gäller det att veta ungefär var man ska leta. Ett tips är att göra en snabb googling eller helt enkelt fråga någon i Stockholm om tips innan du åker någonstans.

27 Jun 2017